ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2ου ΠΠΓ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Η πλήρης επιτυχία και η πέραν κάθε προσδοκίας πολυπληθής προσέλευση εκπαιδευτικών στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο στις 13 Δεκεμβρίου 2013, μας δημιουργεί την ηθική υποχρέωση να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ πρωτίστως σε όλους τους συναδέλφους που παρακολούθησαν τις εισηγήσεις του σεμιναρίου και βεβαίως στη Νομική Σχολή για τη στήριξη που μας προσέφερε.
Ευχαριστούμε, τέλος, όλους τους συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης.


Το Σεμινάριο, με θέμα: « Πολιτειακή Παιδεία και σύγχρονη πραγματικότητα», πραγματοποιήθηκε στις 13-12-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομικής Σχολής στον3ο όροφο.(ώρα: 15.45 έως 19.00).

Απευθυνόταν στους Καθηγητές  που έχουν ως ανάθεση τα μαθήματα: Κοινωνική-Πολιτική Αγωγή, Πολιτική και Δίκαιο και Πολιτική Παιδεία. Σύμφωνα με τις εγγραφές των προσερχομένων, το σεμινάριο παρακολούθησαν  140 Καθηγητές Μέσης Εκπαιδεύσεως, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Γραφείων Εκπαιδεύσεως, αλλά και φοιτητές!
Εισηγητές ήταν - στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου - διακεκριμένοι Νομικοί και στο δεύτερο μέρος, μετά το διάλειμμα, εν ενεργεία καθηγητές που τους έχει ανατεθεί η διδασκαλία των ανωτέρω μαθημάτων. Ειδικότερα, εισηγητές ήταν οι παρακάτω:
Κ. Παπακωνσταντίνου, Λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Συγγραφέας του σχολικού εγχειριδίου « Πολιτική και Δίκαιο». Θέμα της εισήγησής της: «Η σημασία της Πολιτειακής Παιδείας σήμερα».

 Α. Τάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Θέμα της εισήγησής του: «Έθνος και ιδιότητα του Πολίτη».


Κ. Τσιτσελίκης,  Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θέμα της εισήγησής του: « Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Θ. Συκάς , Δρ Οικονομολόγος , καθηγητής στο 1ο  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μανώλης Ανδρόνικος. Θέμα της εισήγησής του: «Το καταναλωτικό πρότυπο. Παρουσίαση Διδασκαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος  Πολιτικής  Παιδείας». 

Σμ. Φαρίδου, Δρ Θεολόγος – Φιλόλογος, καθηγήτρια στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Θέμα της εισήγησής της: «Αθλητισμός και Βία. Σενάριο με χρήση πλατφόρμας edmodo». 

Αλ. Μάρα, Νομικός, Διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Θέμα της εισήγησής της: Κανόνες Δικαίου και Ηθικής. Η Διαφορά».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στους εισηγητές και τους ακροατές. Ευχάριστη κατάληξη η απόφαση δημιουργίας μιας πλατφόρμας επικοινωνίας όλων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με σκοπό την προώθηση των δημοκρατικών και ηθικών ιδεωδών, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της πολιτειακής παιδείας. Ευελπιστούμε στην άμεση δημιουργία του χώρου αυτού επικοινωνίας, για την οποία και θα σας ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω.

Επισημαίνουμε, τέλος, πως, από πλευράς Σχολείου, το όλο βάρος της διοργάνωσης του Σεμιναρίου επωμίστηκαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αλεξάνδρα Μάρα και ο Υποδιευθυντής Δημήτριος Χατζημιχαήλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: