Ο καθηγητήςΘεολογίας ΑΠΘ κος Κεσελόπουλος στο γ1.

Οι Μαθητές του Γ΄1 προσκάλεσαν στο τμήμα τους τον καθηγητή του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κύριο Ανέστη Κεσελόπουλο. Η αποδοχή της πρόσκλησης και η συζήτηση με τον κύριο Κεσελόπουλο ήταν ιδιαίτερη τιμή και έδωσε ξεχωριστή χαρά σε όλους τους μαθητές.
Ο  κύριος Ανέστης Κεσελόπουλος σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πατερική Θεολογία, Ηθική - Ασκητική και Ποιμαντική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι   Καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διδάσκει Ηθική, Ποιμαντική και Βιοηθική. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σε θέματα ορθόδοξης πα­ράδοσης, θεολογίας της λατρείας, φυσικού περιβάλλοντος και βιοηθικής, όπου έχει γράψει μονογραφίες και άρθρα στην ελληνική, αγγλική και γερμανική, που υπερβαίνουν τις 50 μελέτες.


Οι μαθητές του Γ΄1 εκπονούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής με θέμα: "Προστασία του Περιβάλλοντος, ο Νόμος του Θεού και οι Νόμοι των Ανθρώπων" γι' αυτό πήραν συνέντευξη από τον κύριο καθηγητή σχετικά με το θέμα του Προγράμματός τους  και ευρύτερα για τη σχέση Θεολογίας - Οικολογίας. 

Αναμνηστική των μαθητών με τη Θεολόγο τους και τον καθηγητή ΑΠΘ κο Κεσελόπουλο. Δείτε και στο https://sites.google.com/site/mikroitheologoiendrasei/2013-14 

Δεν υπάρχουν σχόλια: